Yine Omuz Omuza, Yine Sahada, Yine Halkın İçinde...

14/Mart/2015

Yine Omuz Omuza, Yine Sahada, Yine Halkın İçinde...

02/Mart/2015

Kadir Gökmen Öğüt, Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Atasehirweb.com

02/Mart/2015

02/Mart/2015

Kadir Gökmen Öğüt, Cumhuriyet Halk Partisinden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Kadir Gökmen Öğüt, Cumhuriyet Halk Partisinden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığı'nı Partililer ve Hemşerileri'nin geniş katılım ile birlikte açıkladı.

CHP Kadıköy İlçe Teşkilatı binasında gerçekleşen adaylık açıklamasında 25. dönem milletvekilliği için çalışmalarına hız veren Kadir Gökmen Öğüt, partinin ön seçim kararına destek vererek halkın meclis yolunda belirleyici olması gerektiğinin altını çizdi. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in yanı sıra birçok partilinin de katıldığı toplantıda Öğüt, yoğun ilgiye teşekkür etti.


Kadir Gökmen Öğüt Kimdir?

28 Kasım 1959 yılında Çankırı'nın Çerkeş İlçesi'nde doğdu. Babasının adı Naci, annesinin adı Meliha'dır. Elbistan Ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdi.

Yükseköğrenimini Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamladı. Demokratik kitle örgütlerinde çalışmalarda bulunan Öğüt, 1976 yılında Fakülte Derneği kuruculuğu, 1977 yılında da Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilciliği yaptı.

30 yılı aşkın süredir İstanbul Kadıköy'de ikamet eden ve serbest diş hekimi olarak çalışan Öğüt, 1992-1995 yılları arası SHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, 1995-1999 arası CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1999-2004 seçimlerinde milletvekili adayı olan Öğüt, CHP İl, ilçe delegasyonlarında ve seçim komitelerinde çalıştı.

Bir yandan da mesleki faaliyetlerini sürdüren Öğüt, 1990 yılında İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildikten sonra, sırasıyla 2004-2008 yılları arası İstanbul Diş Hekimleri Oda Başkan Vekilliği, 2010-2011 yılları arasında da Oda Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Nükleer Karşıtı Hekimler Derneği, A.D.D. ve çeşitli spor dernekleri üyelikleri bulunan Öğüt, 2011 genel seçimlerinde 24. dönem İstanbul Milletvekili olarak T.B.M.M.'ye girmeye hak kazandı.

Meclis bünyesindeki faaliyetlerinin yanı sıra CHP Grup Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi(TÜRKPA) üyeliği de olan Öğüt, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve CHP Parti Meclisi üyesidir.

Orta düzeyde İngilizce bilen Öğüt, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak:
http://www.atasehirweb.com/

Kadir Gökmen Öğüt Aday Adaylığını Açıkladı

Kadikoylife.com

01/Mart/2015

01/Mart/2015

Kadir Gökmen Öğüt aday adaylığını açıkladı...

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığı'nı geniş katılım ile birlikte açıkladı.

CHP Kadıköy İlçe Teşkilatı binasında gerçekleşen adaylık açıklamasında 25. dönem milletvekilliği için çalışmalarına hız veren Kadir Gökmen Öğüt, partinin ön seçim kararına destek vererek halkın meclis yolunda belirleyici olması gerektiğinin altını çizdi. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in yanı sıra birçok partilinin de katıldığı toplantıda Öğüt, yoğun ilgiye teşekkür etti.

Kaynak:
http://www.kadikoylife.com/

Kanal B'de "Habercinin Saati" Programında İç Güvenlik Yasası ve Meclis Tartışmalarını Değerlendirdim

Kanal B

25/Şubat/2015

25/Şubat/2015

AKP'nin Faşist İç Güvenlik Yasasına Hayır Demek İçin Direniyoruz

Twitter

23/Şubat/2015

23/Şubat/2015

AKP'nin faşist #İcGuvenlikYasasınaHayır demek için direniyoruz. Saat sabah 08.03 sürekli Meclis'teyiz.

twitter.com

Planlı ve Yaşanabilir Kentler İçin "TMMOB'a Dokunma" Basın Açıklamam

Basın Açıklaması

15/Şubat/2015

15/Şubat/2015

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT Erenköy Kız Lisesi Skandalını Meclis Gündemine Taşıdı

Kadir Gökmen Öğüt

13/Şubat/2015

13/Şubat/2015

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.


Kadir Gökmen ÖĞÜT
İstanbul Milletvekili





Erenköy Kız Lisesi'nde ikinci yarıyılda Atatürk resimleri kaldırılması ve yerine Osmanlı temalı figürler yerleştirilmesi öğrenciler, veliler ve mezunların tepkisine neden olmuştur. Atatürk temalarının da aralarında bulunduğu birçok tablo ve panonun okulun bodrumuna indirildiği, okulun sembolü haline gelen büyük aynanın da hurdacıya verildiği haberi kamuoyuna yansımıştır.

Bu bağlamda;

  • İstanbul'un en köklü okulları arasında bulunan Erenköy Kız Lisesi'nin duvarlarından Atatürk resimlerinin ve Atatürk temalı tabloların indirilmesinin gerekçesi nedir? Bunların indirilmesi talimatını ve yerlerine Osmanlı temalı figürler ile padişah portrelerinin yerleştirilmesi talimatını kim vermiştir? Yasal gerekçesi nedir? Hangi mevzuata göre gerçekleştirilmiştir? Sorumluların tespit edilmesi ve gereğinin yapılması planlanmakta mıdır?
  • Okulda yapılan bir diğer değişiklik ise, okul koridorlarının duvarlarında bulunan balerin resimlerinin üzerinin boyanmak suretiyle yok edilmesi olmuştur? Öğrencilere sanat bilinci aşılayan bu figürlerin yok edilmesinin gerekçesi nedir? Kararı kim hangi gerekçeyle vermiştir? Böylesi bir karar alınırken öğrenci, veliler ve mezunlardan görüş alınmış mıdır?

TEOG Kaosu Meclis Gündeminde

Milliyet Gazetesi

27/Ağustos/2014

27/Ağustos/2014

Bu yıl liselere geçişte ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ile ilgili tartışmalar sürüyor. Önce sınavlardaki hatalı sorular nedeniyle sınav sonuçlan iki kez hesaplanmıştı. Şimdi de yerleştirme sonuçlarına itirazlar yükseliyor. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise TEOG ile ilgili tartışmaları Meclise taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya yazılı olarak yanıtlaması isteğiyle özetle şu soruları yöneltti:

  • Milli Eğitim Bakanlığı-Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliği 22.08.2014 Tarihli Basın Açıklamasındaki sayısal verilere göre 1.057.799 Öğrenci A grubu tercihine yerleştirilmiş. A, B tipi okullara tercihte bulunan 1 milyon 136 bin 246 öğrenci hangi okullara yerleştirilmişlerdir? Oranlarıyla birlikte sayısal dökümleri nelerdir?
  • Tercihte bulunmayan ancak bakanlığın yerleştirdiği 134 bin 788 öğrenci hangi okul türlerine dağıtılmıştır?
  • Eğitim uzmanlarından: ikamet adreslerine göre evlerine en yakın okula yerleştirilen 134.788 öğrencinin 40 bin'i İmam Hatip Liselerine, 94 bin'i ise Meslek Liselerine yerleştirildiğine dair bilgiler alınmaktadır. Bu doğru mudur?
  • 2014-2015 Eğitim öğretim yılına girerken herhangi bir okula kayıt yaptırmayan 20 bin 817 öğrenciye ne oldu, Bakanlık olarak bu öğrenciler hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Kaynak:
Milliyet Gazetesi, 27 Ağustos 2014

Eğitimde Tarihin En Kapsamlı Tasfiye ve Siyasal Kadrolaşma Operasyonu T.B.M.M. Gündeminde

Egitimajansi.com

27/Ağustos/2014

27/Ağustos/2014

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT eğitimde tarihin en kapsamlı tasfiye ve siyasal kadrolaşma operasyonunu TBMM gündemine taşıdı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim.

Kadir Gökmen ÖĞÜT
İstanbul Milletvekili





Milli Eğitim Bakanlığı'nın 10.06.2014 tarihli ve 29026 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik” hükümleri gereğince, Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin, yerlerine yenilerinin atanması ile birlikte sona ereceği açıklanmıştır. Yönetmelikte okul yöneticilerinin değerlendirilmesine etki eden puanlardan 40 puanın öğrenci, öğretmen ve okul aile birliğince verildiğini, 60 puanın ise il/ilçe milli eğitim ve şube müdürleri tarafından verildiğine dair hükmü gereğince; 4 yılını dolduran 16 bin okul yöneticisinden 7 bininin ilgili komisyonlar tarafından görevde kalmamasına karar verilmiştir.

Şimdi doğal olarak eğitim ile yakından ilgilenen tüm kesimler ve kamuoyu görevlendirilmeyen bu 7 bin okul müdürünün bilgisinin, deneyiminin, kıdeminin hiçe sayıldığı ve bu yöneticilerin görevlerine bilinçli bir şekilde, istenilerek son verildiğine dair şikayetler almaktayız.

Bu doğrultuda;

  • Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmının il/ilçe milli eğitim müdürü ve milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar aldığı iddia edilmektedir bu doğru mudur?
  • Aynı şekilde mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da siyasi görüşü nedeniyle il/ilçe milli eğitim müdürü ve milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilip 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır denilmektedir. doğru mudur?
  • İlgili komisyonlar eğitim yöneticilerine başarılarına göre mi, siyasi tercihlerine göre mi puan vermişlerdir?
  • Yukarıdaki sorularımda bahsi geçen iddialar doğruysa bu durum yönetim ve yürütmenin büyük bir öznel niyet, husumet ve intikam duygusu içinde hareket ettiği algısının pekişmesine neden olmamakta mıdır?
  • Değerlendirmeler objektiflik, genellik, şeffaflık ilkelerine göre mi yapılmıştır? Eğer böyle yapılmışsa 75 puan alamayan tüm okul müdürlerinin puanları neden toplu olarak açıklanmamıştır?
  • Görevdeyken Üstün Başarı Belgesi, Maaşla Ödül gibi başarı belgeleri alıpta değerlendirmede 75 puanın altında kalan kaç okul müdürü vardır? İllere göre dağılımları nelerdir?
  • Görevdeyken cezai bir fiil nedeni ile bir anlamda sürgün edilen ancak değerlendirmede 75 puanın üstünde puan verilen kaç okul müdürü vardır? İllere göre dağılımları nelerdir?
  • Geçici olarak başka kurumda çalışan (Belediye vb. gibi) yani fiili olarak okul müdürlüğü yapmayan kişiler değerlendirmeye alınmış mıdır? Eğer değerlendirilmeye alınmışlarsa nasıl olurda fiili olarak okul müdürlüğü yapmadıkları halde 75 ve üzeri puan alabilmişlerdir?
  • Puanlama yapan İl/İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri puan yaptıkları okul müdürleriyle çalışmaya ne zaman başlamışlardır?
  • Eğer birlikte çalıştıkları Okul Müdürlerini objektif değerlendirecek kadar bir zamandır birlikte çalışmıyorlar ise bu durum ne kadar ahlaki ve yasaldır?
  • Yeni görevlendirilecek okul müdürlerinde liyakat, ehliyet, yeterlilik vb. hususlar mı gözetilecek yoksa bir sendikaya üye olmaları yeterli mi sayılacaktır?
  • 75 ve üzeri puan alan okul yöneticilerinin sendikal ünvanlarına, bağlı bulundukları sendikalara ve görevli bulundukları illere göre dağılımları nelerdir?
  • 75 puan altında kalan okul müdürleri hangi sendikalara üyedir?

Kaynak:
http://www.egitimajansi.com/

Tasarım ve kodlama Şansal KANTARCI, 2013